Historie
Golf har altid været min hobby...

Det er Jørgen Korfitsen, som udtaler ordene, men sandheden er nok nærmere, at golf altid har været og stadig er det helt store omdrejningspunkt i Jørgens liv. Jørgen Korfitsen er en kendt golfprofil - ikke blot i Danmark, men også uden om i den store golf verden.

I golftidernes morgen...
Det hele starter i 1946, hvor en lille dreng får job som caddie på Aalborg Golf Klub. Jørgen bor tæt på golfbanen, og derfor falder det ham naturligt at forsøge at tjene lidt lommepenge ved at hjælpe til på golfbanen. Der går heller ikke længe før han selv er med i en turnering og på fornemste vis vinder den. Sejren bliver omtalt i aviserne og medførte, at han udover et sæt køller også blev tilbudt gratis medlemskab af Aalborg Golf Klub.

Pro som 23-årig...
I 1957 bliver den kun 20-årige Jørgen træner, men må dog acceptere, at han skal 3 år til England for at kunne kalde sig pro. Herefter går turen tilbage til Danmark, hvor han bliver pro for de fem danske golfbaner: Aalborg, Esbjerg, Århus, Kolding og Randers. Kun få år efter han kan kalde sig pro, bliver han skandinavisk mester. Det sker i 1963. Sejren betyder, at han bliver tilbudt at deltage i adskillige turneringer bl.a. i Østen, men sejren skaber også problemer, da Jørgen ikke vil opgive trænerjobbet. Derfor ansætter han Herluf Hansen som assisterende træner.

Landstræner i Norge...
I midten af 60’erne finder Jørgen dog ud af, at det ikke er nok for ham at være pro i Danmark. Han får et job som pro i Skandinaviens på daværende tidspunkt største klub, Oslo Golfklub, og som landstræner for det norske landshold. Undervejs bliver han også tilbudt en karriere i USA, men takker nej, da tilbuddet ikke står mål med hans ambitioner. Det bliver til i alt otte år i det norske, hvorefter han bliver ansat som pro i Søllerød Golfklub. Efter 20 år i Søllerød forlader han klubben for at prøve nye græsgange i Hørsholm Golfklub.

Et af kravene fra Jørgen var dog, at der blev etableret 9 ekstra huller på banen, så der var en normal 18 hullers bane. Flere medlemmer kom til og 18-hullers banen blev etableret. I dag er Hørsholm Golfklub en 27-hullers bane med mange fine faciliteter , bl.a. en stor driving range, der tiltrækker golfspillere fra hele Nordsjælland.

Jeg bliver ved så længe jeg kan...
De fleste, der vælger at gøre deres hobby til deres levevej, erkender hen ad vejen at hobbyen er blevet et arbejde. Men for Jørgen er golf stadig mere en hobby end et arbejde. ”Jeg elsker golf. Jeg elsker at lære fra mig, og jeg ønsker at falde død om på en golfbane. Det er mit liv.
Min største oplevelse var nok at repræsentere et land. Det at blive præsenteret for konsuler og ambassadører i hele verden var stort. Jeg er stolt af, at jeg fik lov til at være med i 8 World Cups”. Alligevel er Jørgen ikke i tvivl om, at han hellere vil være træner end spiller.
”Jeg er stolt af, at jeg har fået uddannet så mange gode folk. I min tid i Hørsholm kan jeg nævne Camilla Brock, Thomas Olsen, Thomas Madsen og Kristian Ravn, men ser jeg på hele min karriere, er listen meget længere. Jeg drømmer om en dag at samle dem alle sammen og så stille dem op på en linje. Det kan godt gøre mig lidt stolt at se, hvor langt de er nået. De har alle fået fede jobs”.

Han kan stadig...
”Jeg har selv haft det skide sjovt, og jeg synes stadig at det sjovt, at jeg kan banke de unge og gå rundt i par. Det betaler sig at lære golfteknikken. Faktisk synes jeg, at man spillede bedre golf, da jeg var ung, da man var mere teknisk bevidst. I dag kan du bare købe nogle køller, der gør arbejdet. Jeg nyder at arbejde med en grøn golfspiller og se, hvordan han eller hun udvikler sig. Desværre mister jeg omkring 85 % af eleverne, når de får banetilladelse, da de hellere vil spille end træne . Mit eget golfforbillede er Peter Thomson som formåede at vinde British Open intet mindre end 5 gange. Det der var fascinerende ved ham var hans teknik. Han slog ikke specielt langt, men hans teknik var på plads, og derfor vandt han så mange majors, så det viser, at det kan betale sig at træne”.

Udfordringen som golftræner er tålmodighed.
”Det er ikke svært at se fejlene, men det er svært for golfspillerne at forstå, hvad de skal gøre. Det kan tage lang tid, men jeg bliver aldrig træt af det”. Jørgen har kun én gang i karrieren måtte sige fra. ”Jeg trænede nogle kvinder i Søllerød, og her måtte jeg fortælle dem, at de nok hellere skulle holde sig til deres bridge. Måske er jeg nogle gange for åbenmundet, men det er nu engang min stil. I øvrigt lærte kvinderne aldrig at spille golf”.

Afsted til varmen...
Nævner man Jørgen Korfitsen vil begrebet ’vinterrejser’ også straks dukke frem. Netop vinterrejserne har betydet meget for Jørgen. ”Jeg føler, at jeg har været med til at skabe mere fællesskab og klubliv. I foråret 2007 vil omkring 100 mennesker igen tage på golftur med Jørgen, og står det til ham, vil denne tradition fortsætte i fremtiden.

”Jeg kan lære dem at få bolden til at flyve på no time”
Fra foråret 2008 foresætter Jørgen sin trænergerning for alle sine trofaste golfelever igennem årene. Det foregår på Nivå Golfs dejlige træningsanlæg.
Jørgens hjemmeside vil fortsætte, og det vil også være her man vil kunne finde mere information. Jørgen håber også på at lave en brevkasse på hjemmesiden, hvor man kan stille spørgsmål og blive rettet til over mailen.
”Jeg er jo selv blevet lidt gammel og pensionisterne passer godt til mig. Jeg har let ved at komme ind på livet af dem, og jeg kan give dem value for money, da jeg hurtigt kan lære dem at få bolden op at flyve. Jeg tror, at jeg vil få mange fornøjelige timer ud af det”.

Få mangler...
Selv om Jørgen kan kigge tilbage på mange gode år, er det langt fra alle hans ambitioner, der er blevet indfriet. Han lægger ikke skjul på, at han gerne ville have været dansk landstræner og dansk mester, men som han udtrykker det ”jeg er udmærket tilfreds med at have været norsk landsholdstræner og skandinavisk mester”.

Alle fantastiske minder...
Der har været mange højdepunkter i Jørgens karriere, og minderne er mange, så det tager lidt tid, før han er i stand til at svare på, hvad der står som det bedste minde. ”Det har alle de dejlige mennesker, som jeg har mødt på min vej, givet mig. Jeg har knyttet mange venskaber og været inviteret med til alverdens ting, og det er jeg meget glad for. Det betyder meget”.

Unik
I 2007 fejrer Jørgen som den første i Europa 50-års jubilæum som pro. ”Jeg er stolt af, at jeg valgte at blive golftræner”, slutter Jørgen, mens han lukker sin imponerende scrapbog i med et smil.


Til top

JK Golf galleri